تأثیر هوش مصنوعی بر صنعت سینما
در دنیای سینما، تکنولوژیهای جدید همواره در حال تاثیرگذاری و تغییراتی شگرف هستند. یکی از این تکنولوژیهای جدید که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته، هوش مصنوعی (AI) است که توانسته در جنبههای مختلفی از صنعت فیلمسازی حضور پیدا کند. یکی از جدیدترین ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی که به تازگی معرفی شده، Sora از شرکت OpenAI است. این ابزار میتواند نسل جدیدی از فیلمسازی را برای فیلمسازان نمایشی فراهم کند اما هنوز هم محدودیتهایی دارد.
ورود Sora به عرصه عمومی
هنگامی که Sora برای اولین بار به عرصه عمومی وارد شد، توجهات زیادی به خود جلب کرد. این ابزار قابلیت تولید کلیپهای ویدیویی کوتاه با حداکثر ۲۰ ثانیه را دارد که از طریق وارد کردن توضیحات متنی توسط کاربر، تولید میشوند. با استفاده از Sora، کاربران میتوانند حتی کلیپهای ویدیویی موجود را نیز ویرایش کنند. برای مثال، اگر کاربری بخواهد صحنهای با هیولاهای سبز رنگ در یک طوفان برق تولید کند، تنها کافی است توضیحات متنی مناسب را وارد کند و Sora فایل مورد نظر را ایجاد خواهد کرد.
نظر کارگردانان و تولیدکنندگان
Michaela Ternasky-Holland، یکی از کارگردانانی که از اولین کاربران Sora بوده و یک فیلم کوتاه با آن ساخته که در فستیوال Tribeca در سال ۲۰۲۴ به نمایش درآمد. او معتقد است که Sora میتواند هزینههای ساخت فیلمها را با تولید ابزارهایی مانند تریلرهای کوتاه کاهش دهد. با این حال، او به محدودیتهای این ابزار نیز آگاه است و میگوید این تکنولوژی به افراد این توهم را میدهد که کنترل کاملی دارند، در حالی که در واقع همیشه شخصی در پشت صحنه مشغول هدایت آن است.
Dana Polan، استاد مطالعات سینما در دانشگاه نیویورک، اعتقاد دارد که تولیدکنندگان تصاویر با استفاده از هوش مصنوعی موجب ترس زیادی در هالیوود نشدهاند و در حالی که برخی معتقدند AI میتواند تهدیدی برای مشاغل در هالیوود باشد، او توجه بیشتری به ابزارهای متنی AI دارد.
چالشها و نگرشهای مختلف
در حالی که بسیاری از افراد در مورد نقش و تاثیر هوش مصنوعی در هالیوود بدبین هستند، جورج هوانگ، استاد دانشگاه UCLA اعتقاد دارد که این تکنولوژی میتواند در فرآیندهایی مانند پیشتصویرسازی (previsualization) و تولید انیمیشنهای برداری برای بررسی جریان و زمانبندی کاربردی باشد و حتی میتواند به عنوان ابزار ارائه طرح برای فیلمنامهنویسان استفاده شود.
یکی از چالشهای موجود با Sora این است که کیفیت تصاویر هنوز در مرحلهای قرار دارد که شبیه به محتوای کامپیوتری غیر واقعی به نظر میرسد، و همین موضوع باعث شده که در حال حاضر پیشبینی نمیشود که تکنولوژی Sora به زودی در فیلمهای نهایی بهصورت گسترده استفاده شود. اما همانطور که گریس Panganiban، دانشجوی تولید خلاق در دانشگاه Chapman میگوید، Sora امکاناتی برای طراحی ایدههای تصویری جدید بدون نیاز به سرمایهگذاریهای کلان فراهم میکند.
تأثیر بر هزینهها و دموکراتیزه شدن سینما
کم شدن هزینهها به بلافاصله به معنای دموکراتیزه شدن فرآیند فیلمسازی شده و موانع ورود به این عرصه را کاهش میدهد. این ابزار بهخصوص برای فیلمسازان مستقل که با محدودیتهای مالی مواجه هستند، اهمیت زیادی دارد. در عین حال، استودیوهای بزرگ نیز میتوانند با استفاده از این ابزارها، فیلمهای پرفروش را با هزینههای نسبی کمتری تولید کنند.
با این حال، Tahsis Fairley این ابزار را به عنوان یک شمشیر دو لبه میبیند، زیرا همچنان که امکان بهینهسازی و بهبود فرآیند تولید را فراهم میکند، میتواند موجب از بین رفتن مشاغل در صنعت سینما نیز شود. به طور کلی، ابزارهایی مانند Sora میتوانند چهرههای جدیدی به دنیای سینما بیاورند و فیلمسازی را برای نسلهای بعدی دموکراتیزهتر کنند، اما همچنان چالشها و نگرانیهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
پیشنهادات بیشتر
چگونه Airbnb در دنیا رشد میکند؟
چگونه جستجوی هوش مصنوعی CX را متحول میکند؟
چگونه با هوش مصنوعی فروش آنلاین را بهتر کنیم؟