چگونه برای شغلی در یک شرکت که قبلاً درخواست شما را رد کرده، دوباره اقدام کنید
حتماً شنیدهاید که میگویند “اگه اول موفق نشدی، دوباره و دوباره تلاش کن”. اما وقتی نوبت به درخواستهای شغلی برای یک کارفرما میرسد، چند بار تلاش کردن بیش از حد به حساب میآید؟ از متخصصین در این زمینه خواستیم که در مورد نحوه اقدام دوباره برای شغل در سازمانی که قبلاً شما را رد کردهاند، توصیههای خود را به ما بگویند.
شاید دیده باشید که برخی افراد در شبکههای اجتماعی مانند لینکدین داستان موفقیت خود را منتشر کردهاند؛ افرادی که با وجود رد شدنهای متعدد نهایتاً توانستهاند با تلاشهای بسیار به شغلی در یک شرکت خاص دست پیدا کنند.
چندبار درخواست، زیاد به حساب میآید؟
در داستانهای موفقیت، درخواستهای مکرر یک کارجو از جایی همیشه نشاندهندهی تعهد به مأموریت سازمان است. اما بسته به اینکه چگونه و برای چه چیزی درخواست دادهاید، میتواند به شکل نه چندان مطلوبی هم ظاهر شود.
“وقتی یک استخدامکننده یا مدیر منابع انسانی میبیند که شما برای چندین موقعیت در یک شرکت درخواست دادهاید، به ویژه اگر این نقشها بسیار متفاوت باشند، ممکن است نگران شوند که شما فاقد تمرکز کافی هستید یا فقط به دنبال هر شغلی هستید” میگوید “گبی دیویس”، کارشناس روندهای شغلی Indeed. کارفرمایان ممکن است در مورد تعهد شما یا تناسب شما برای نقشهای مشخص شده تردید کنند.
دیویس اشاره میکند که “به طور کلی توصیه نمیشود بیش از دو بار برای همان موقعیت در یک کارفرما درخواست دهید، اگر قبلاً رد شدهاید یا پاسخی نگرفتهاید، به ویژه اگر صلاحیتهای شما تغییر نکرده باشد.”
بر مهارتها و تجربیات جدید تمرکز کنید
با این حال، اگر تفاوت چشمگیری در مهارتها، گسترش پورتفولیو یا برقراری روابط کافی با شرکت ایجاد شده باشد، باید دوباره درخواست دهید، میگوید “سینتیا پونگ”، مربی اجرایی و بنیانگذار موسسه مشاوره شغلی Embrace Change.
برخی از کارفرمایان راهنماییهایی در مورد اینکه چقدر زود میتوانید پس از رد صلاحیت دوباره درخواست دهید، دارند. “فراه شرغی”، مشاور شغلی و استراتژیست و استخدامکننده سابق در حوزهی فناوری، توصیه میکند که پس از رد شدن حداقل ۳ تا ۶ ماه صبر کنید تا دوباره درخواست دهید، مگر اینکه شرکت بهطور صریح به شما بگوید که برای نقشهای دیگر هم درخواست دهید.
هنگامی که دوباره درخواست میدهید، اطمینان حاصل کنید که مدارک درخواست شما به روز شده و نشاندهنده یادگیری و رشد شما باشند.
علاقه خود به کارفرما را برجسته کنید
اگر به مصاحبه دعوت شدید، “صادقانه و مثبت پاسخ دهید” میگوید شرغی.
یکی از جملاتی که شرغی پیشنهاد میکند: “بله، من برای چندین موقعیت در اینجا درخواست دادهام چون واقعاً به مأموریت و فرهنگ شرکت علاقهمند هستم. هر نقشی که درخواست دادهام به طریقههای مختلف با مهارتها و اهداف شغلی من همخوانی دارد. برای این موقعیت خاص، من بهخصوص علاقهمند هستم چون [چه جنبههایی از این شغل برای شما جذابیت دارد را ذکر کنید].”
علاوه بر تمرکز روی آنچه که مهارتهای جدید در حال حاضر به میز میآورید و تمرکز بر علاقهتان به شرکت، بقیه فرآیند درخواست آنچه که به آن عادت دارید، خواهد بود، چه برای اولین بار باشد و چه نه.
نتیجهگیری
با در نظر داشتن این نکات و توصیهها، میتوانید شانس خود را برای به دست آوردن شغلی که به آن علاقهمندید و قبلاً برایتان دستنیافتنی به نظر میرسید، بهبود ببخشید. مهم این است که بدانید چطور به مواجهه با پذیرش یا رد شدنها بروید و همیشه به یاد داشته باشید که هر تجربهای آموزشی برای تلاشهای آیندهتان محسوب میشود.
برای هر بار ارسال درخواست جدید، سعی کنید به خوبی به مواردی که قبلاً برای شما امتیاز مثبت داشته یا نقاط ضعفی که میتوانید بهبود دهید توجه کنید. حتی اگر قبلاً رد شدهاید، نشان دادن عزم و پشتکار میتواند نظر کارفرما را تغییر دهد. همیشه به یاد داشته باشید که هدف شما نمایش تعهد، علاقه و قابلیتهای خود به شیوهای مثبت و قابل تأمل است.
با بهروزرسانی مدارک و تأکید بر مهارتهای جدید و روابط ایجاد شده، شما میتوانید به کارفرما نشان دهید که چقدر برای نقش مد نظر جدی هستید و چه ارزشی به مجموعه آنها اضافه خواهید کرد.