با توجه به بسته شدن دسترسی به اینستاگرام در داخل ایران و ایجاد مشکل در درآمدزایی با اینستاگرام برای کاربران اخیرا در رابطه با جایگزین های داخلی اینستاگرام صحبت هایی مطرح شده است. در این مطلب سعی کردم خیلی ساده ۸ دلیلی که چرا اینستاگرام جایگزین ندارد را برای شما توضیح بدم.
۱- اول از همه نیاز هست بدونیم که هر اپلیکیشن موبایل دو بخش کلاینت و سرور رو شامل میشه.
۲- کلاینت یا همان اپ که روی گوشی نصب میشه توسط خیلی از شرکت ها قابل ساختن و کپی کردن است و مسئله ی خیلی مهمی نیست
۳- اما هنر اصلی اینستاگرام در بخش سرور هست. هر کاربر در زمان استفاده از اینستا اکشن های مختلفی انجام میده که اکثر این اکشن ها یک رکوئست به سرور اینستاگرام ارسال میکند.
طوری که هر کاربر در طول یک روز استفاده از اینستا حد اقل تا ۱۰۰ رکوئست به سرور ارسال میکند
و وقتی تعداد کاربر ها از یه تعدادی بیشتر بشود دیگه روش های سنتی پردازش داده ها جواب نمیدهد
۴- روزانه بیش از صد ها میلیارد رکوئست توسط اینستا هدنل و پشتیبانی میشود و این دقیقا ارزش کار شرکت اینستا را نشان میده. (توجه کنید: ده ها میلیارد رکوئست در فقط یک روز !!)
۵- چهل میلیون کاربر ایرانی طی یک روز حد اقل ۵ میلیارد رکوئست به سمت سرورهای اینستاگرام ارسال میکنند.
در حالی که در ایران تا به حال حد اکثر رکوئست هایی که توی ۲۴ ساعت انجام شده مقداری حدود ۱۰ میلیون رکوئست هست.
حالا شما مقایسه کنید ۱۰ میلیون کجا ، ۵ میلیارد کجا !!!
۶- نکته ی بعدی هوش مصنوعی ای هست که اینستا داره .ارائه ی پیشنهاد به کاربر بر اساس محتواهایی که تماشا کرده و لایک کرده و فالو کرده، شیر کرده و …. که خود شما هم متوجه شدید چقدر دقیق و درست میتواند علاقه مندی های شما را تشخیص بدهد. (به علاوه ی علم پردازش تصویر و صدا و …)
۷- اصلا کسی جز خود شرکت متا (فیسبوک) نمیتواند این سطح بالا از کیفیت رو ارائه بده چون نتایج هوش مصنوعی بر اساس رفتارهای گذشته لرن(یادگیری) شده و به صورت اثر مرکب در کیفیت هوش مصنوعی تاثیر دارد.
۸- به دست آوردن این حجم از دیتا های گذشته برای ما حدود ۱۰۰ سال طول میکشد تازه اگر علم تحلیل داده و لرن کردنش رو داشته باشیم.
بنابراین ما نه میتونیم این حجم از رکوئست ها رو هندل کنیم و نه این سطح از هوش مصنوعی اینستاگرام را نمیتوانیم ارائه بدیم.